DE Mensen die de MADERBEELDENROUTE met de auto rijden vinden op de LAATSTE bladzijden de beschrijving van de dorpen.

Ik ben Karst A. Berkenbosch en ik woon in Oldeberkoop. ( De A. staat voor Albert. Ik ben vernoemd naar mijn beide opa's. Vandaar.) Mijn emailadres is dan ook: karstab@gmail.com.

Maar eerst zal ik u wat over mijzelf vertellen: Wandelen doe ik bijna elke dag. Zo heb ik al 1300 x de Koepelbos in Oldeberkoop om gelopen en 360 x de Kiekenberg in Oudehorne. Momenteel wandel ik bijna dagelijks vanuit mijn nieuwe huis langs het natuurgebied De Batten. Daarnaast maak ik regelmatig andere wandelingen. Soms in de directe omgeving, maar soms ook op een plaats die voor mij nog onbekend is. Omdat ik naast wandelen ook nog graag gitaar speel, staan hieronder de laatste opnames, die ik samen met Eppie de Jong heb gemaakt. Bij het lied Dronken Geitefokker kregen we hulp van de oudejaarsploeg (de Geitefok) uit Oldeberkoop.
Op 14 juni 2016 is mijn voorlaatste project: een geocachingroute langs alle schansen van de Friese Waterlinie van start gegaan. Wieberen Elverdink van de LC heeft daar een keurig verslag van gemaakt die ik hieronder heb toegevoegd.
Voor dit jaar 2019 ben ik bezig met een boek met kerstverhalen. Al zeven maal wordt er vanuit Lunia in Oldeberkoop een kerstwandeling georganiseerd, waarbij ik halverwege een kerstverhaal vertel. Dat is een doorslaand succes en de laatste keer konden we de mensen nauwelijks kwijt in de boerderij waar we toen onze pauze hadden. De eigenaresse van Lunia, Kim Linse heeft mij gevraagd van de door mij geschreven verhalen een boek te maken. Dat gaat dit jaar gebeuren. Verder doe ik ook altijd mee aan de wijn-spijswandelingen (ik vertel dan wat over het landshap) en organiseeren we soms een fietstocht. Dit jaar kunnen mensen zch bij Lunia opgeven voor een drie daags arrangement, met daarbij het onderdeel: Met Karst op stap. Op de website van Lunia vindt u onder arrangementen o.a. het volgende:

Wandeling onder begeleiding van cultuurhistoricus Karst Berkenbosch door het dorpscentrum en de bossen rondom Oldeberkoop op 23 en 25 juli tussen 15:00-17:00 uur.
•2x overnachting
•2x ontbijt
•1x 3 gangen hotelmenu op de dag van aankomst
•1x op stap met Karst
•Wandeling 4-7 km. (in overleg) vertrek 15:00 uur vanaf het hotel
•Inclusief consumptie bij terugkomst
Verder inlichtingen kunt u inwinnen bij Lunia: telefoon: 0516 452555.

Steeds gekker

Steeds Gekker. Een Stellingwarver boerenrocknummer uit dezelfde studio.

Dronken geitefokker

Dronken Geitefokker. Een one-take opname in de studio van Mark Verbeek in Jubbega. Samen met de Geitefok uit Oldeberkoop hebben Eppie de Jong en ik dit nummer opgenomen: het nieuwe lijflied van de Geitefok.